Burgemeester Koopmanschap van Zoeterwoude applaudiseert bij de onthulling van het bord op de Leidse Vrouwenweg. (foto's: Bram Pater).

Bewoners Vrouwenweg voeren actie

Vanmiddag om 16.00 uur wordt op de Vrouwenweg in Leiden door de bewoners actie gevoerd in het kader van de plannen van de gemeente Leiden over het grondgebruik. De gemeente wil langs de Vrouwenweg een bedrijventerrein realiseren. “Vanwege de grote teleurstelling in de manier waarop Leiden met haar burgers omgaat hebben de bewoners officieel aangevraagd om weer bij Zoeterwoude ingelijfd te worden,” zo schrijft één van de bewoners in een toelichting op de actie. Om te laten weten dat de bewoners het menen zullen zij vanmiddag een bord met daarop ‘Gemeente Zoeterwoude’ onthullen.

De bewoners zijn boos omdat de gemeente op het stuk weiland naast en achter de woningen op de Vrouwenweg een bedrijventerrein wil bouwen. “Niet alleen wordt het terrein vol gebouwd met panden van 18 meter hoog, ook kunnen bedrijven die veel overlast veroorzaken (stank, geluid, lawaai, verontreiniging) zich daar vestigen,” aldus de verontruste bewoners.

De bewoners voelen zich niet fair behandeld door de gemeente. Het bewonerscomité Vrouwenweg kreeg op een informatieavond niet alle informatie. Uit de plannen blijkt dat de gebouwen 24 meter hoog worden, terwijl de gemeente eerder sprak van 18 meter. Ook is er volgens de bewoners geen goede oplossing voor de afwikkeling van het extra verkeer dat de bedrijven zullen veroorzaken.

Advertentie

Leiden vrouwenweg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×