Werfpop wil meer subsidie

Ferry Rigault, één van de oprichters van het gratis Leidse popfestival Werfpop, wil een subsidieverdubbeling van de gemeente Leiden. Rigault vroeg dat vrijdagavond aan cultuurwethouder Pechtold tijdens een radio-uitzending van het Holland Centraalprogramma Rondom de Raad. Nu duidelijk is dat Werfpop naar het Leidse Hout mag verhuizen, ziet de organisatie ook mogelijkheden om door te groeien.

“Daar hoort een betere programmering bij, en dus meer geld,” aldus Rigault. Wethouder Pechtold wijst erop dat de gemeentelijke bijdrage aan Werfpop vorig jaar al verdubbeld is. Ook heeft de gemeente de extra kosten betaald die de organisatie moest maken vanwege de (éénmalige) verplaatsing naar het Garenmarktplein. Rigault: “Kan je nagaan hoe laag de subsidie daarvoor was.” Pechtold toonde zich bereid om het gesprek met Werfpop aan te gaan, maar wil afwachten hoe het Leise Hout als festivallocatie bevalt: “We moeten dat goed evalueren. Er zijn daar ook omwonenden en er ligt een ziekenhuis op een paar honderd meter afstand. Ook grenst het aan de gemeente Oegstgeest.” Op dit moment heeft Pechtold geen aanwijzingen dat er bezwaren zijn vanuit de Leidse Hout-omgeving.

Werfpop is nog hard aan het werk met de programmering van de 22e editie van het festival. Zeker is de deelname van Brainpower. Welke andere bands er komen, kan voorzitter Petra van Rossum nog niet zeggen. Bands die op willen treden, kunnen zich nog aanmelden. Alleen goede bands uit de regio komen in aanmerking. Voorwaarde is bovendien dat ze eigen nummers spelen. De adresgegevens van Werfpop staan op de website.

Leiden Werfpop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×