Tientallen ouders protesteerden vrijdagmiddag tegen de vorming van een Brede School in Leiden-Noord. Daarbij werden ingezamelde handtekeningen overhandigd aan directeur Visser van de Protestants Christelijke Schoolvereniging waar De Springplank onder valt (foto's: Bram Pater).

Protest tegen Brede School

Vrijdagmiddag boden ouders van de Protestants Christelijke (PC) basisschool De Springplank in de Sumatrastraat in Leiden handtekeningen aan aan de directeur van de PC Schoolvereniging, dhr. Visser. De Wethouders Pechtold (onderwijs) en Buijing (wijkwethouder) waren verhinderd. Zo’n 80 ouders van leerlingen van de Sprinkplank zijn boos, omdat ze vrezen dat de identiteit van hun school verloren gaat als deze opgaat in één grote Brede School. Wethouder Pechtold garandeerde hen vrijdagavond via Radio Holland Centraal dat dat niet zal gebeuren. Over een week gaan de ouders bij Pechtold ‘op de koffie’ om de pijnpunten te bespreken.

De Brede School is volgens Pechtold dé oplossing voor het verschijnsel ‘zwarte school’. “Hoewel de klassen blijven zoals ze zijn, zullen de leerlingen buiten de lessen om wel veel meer gaan mixen”, aldus Pechtold. Van de vier basisscholen die, als de plannen doorgaan, opgaan in de Brede School, is De Sprinkplank de ‘witste’. Namens de protesterende ouders ontkennen Caroline Kaltner en Lydia van den Berg dat ze tegen de plannen zijn uit angst dat ‘hun’ school daardoor zwarter zal worden. Ze vrezen dat het Protestants Christelijke onderwijs, iets waar ze bewust voor hebben gekozen toen ze hun kinderen naar De Sprinkplank stuurden, verloren zal gaan. Ook vinden ze dat ze slecht op de hoogte worden gehouden door de gemeente. Ze vroegen daarom aan wethouder Pechtold om een duidelijke brief waarin de plannen en de gevolgen duidelijk worden uitgelegd. “Die brief gaan wij samen schrijven,” aldus Pechtold.

“De Brede School is in feite een verzameling van vier scholen in één gebouw”, zo legt wethouder Pechtold uit. “De scholen maken gebruik van gezamenlijke faciliteiten, maar de verschillende onderwijsvormen blijven gewoon bestaan”. Naast onderwijs komen er in de Brede School ook tal van buitenschoolse activiteiten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×