"De kaken op elkaar"

“Houdt uw kaken op elkaar,” met die woorden droeg Commissaris van de Koningin Jan Franssen de Leidse gemeenteraad enkele maanden geleden op om tijdens de aanloop naar het burgemeestersreferendum toch vooral geen voorkeur uit te spreken voor één van de kandidaten. Immers, de keuze is nu aan de burgers. Tot nu houden de raadsleden zich redelijk volgzaam aan dat dringende verzoek.

Oké, via de website van de Leidse PvdA wordt wel wat gediscussieerd over wie nou de beste is. Er worden pleidooien gehouden voor partijgenoot Lenferink en VVD-er Harry Groen wordt zelfs een beetje zwartgemaakt. Zo wordt de PvdA-webmaster door één van de leden opgeroepen om voor Henri Lenferink de domeinnaam www.LenferinkvanLeiden.nl te registeren. Maar wel ff snel graag. “De kans bestaat dat Harry Groen dit domein al stiekem heeft gekocht om zijn tegenstrever een oor aan te naaien”. Maar goed, dat zijn geen raads-, maar partijleden. En dat is toch iets heel anders. Toch? Overigens laat ook GroenLinks zich niet onbetuigd.

“Zijn er eigenlijk verschillen aan te wijzen tussen de beide mogelijke burgervaders, vraagt de doorgewinterde politieke cynicus zich af,” zo staat te lezen op de website van Groen-Links Leiden. En: “Zo wil Harry Groen van de VVD natuurlijk dat de Leidse universiteit meer moet samenwerken met het bedrijfsleven en vindt hij Leiden ‘een gemeente die de naam heeft lastig te zijn’. Henri Lenferink vindt Leiden gewoon een mooie stad. En zo horen we dat graag”. Wie bij GroenLinks de website van commentaar voorziet, is niet duidelijk, maar een raadslid kan het in ieder geval niet zijn. Die hebben immers geen voorkeur.

Advertentie

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×