'Vrouw in beeld' maart-thema bij Wereldwinkel

In verband met de internationale vrouwendag op 8 maart staat de Wereldwinkel Leiden deze maand in het teken van de rol van vrouwen in de eerlijke handel. In de winkel worden foto’s met informatie gepresenteerd over diverse projecten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika die tot doel hebben om door middel van eerlijke handel de leefomstandigeden van vrouwen te verbeteren. Daarnaast zijn in de wereldwinkel producten uitgestald die door deze vrouwen zijn gemaakt. Zo zijn er (Afrikaanse) vrouwenbeelden, kleine kado-artikelen met vrouwfiguren en producten die gemaakt zijn voor vrouwen, bijvoorbeeld sieraden en kleding.

Later in de maand zal aandacht worden besteed aan de campagne ‘Zij maakt ‘t!’. In deze campagne staan ondernemende vrouwen centraal. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor de vaak moeilijke situatie van vrouwen in de landbouwsector in ontwikkelingslanden. De campagne laat ook zien hoe vrouwen zelf oplossingen creëren.

De importeurs van eerlijke handel introduceren een nieuw assortiment levensmiddelen uit voornamelijk Zuid-Afrika. Voor de Nederlandse consument betekent dit een verrijking van de keuken met tal van exotische geuren en smaken. Een deel van dit assortiment is al in de Wereldwinkels te koop en een deel zal later worden gepresenteerd.

De Wereldwinkel is gevestigd aan de Burgsteeg 12 in Leiden en is geopend van maandag van 13.00 tot 18.00 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, op koopavond en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×