Centrummanager Robert Strijk (foto: Chris de Waard).

Centrummanager wil partijen bij elkaar brengen

Leiden moet schoner en veiliger worden. Dat zijn twee speerpunten van Robert Strijk, centrummanager in Leiden. Strijk is ruim een week geleden als centrummanager aan de slag gegaan. Het belangrijkste doel van zijn functie is het bij elkaar brengen van verschillende partijen in de stad om problemen sneller en doeltreffender aan te pakken. “Voor de zomer moeten de eerste resultaten al zichtbaar zijn”, aldus Strijk. “Bijvoorbeeld dat het centrum schoner is.”

Ook gaat Strijk zich inzetten voor de terugkeer van een beveiligingsdienst op de Haarlemmerstraat. “Veel ondernemers willen dat graag, maar eigenlijk heeft niemand echt tijd om het af te stemmen met een paar honderd winkeliers. Ook zijn er op de Haarlemmerstraat veel filiaalbedrijven, zodat je met hoofdkantoren moet gaan praten”.

Strijk pleit ook voor de oprichting van twee nieuwe belangenbehartigers in Leiden. Een club van onroerend goed-eigenaren en een overkoepelende organisatie voor het Leidse culturele leven. “Nu is iedereen veel te veel met zichzelf bezig. Het zou mooi zijn als het lukt om dat te veranderen.”

Advertentie

Leiden centrummanager


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×