Groen had bij de Leidse ondernemers duidelijk een streepje voor. 'Duidelijk en daadkrachtig' was een veelgehoorde beoordeling na afloop van de kennismaking (Foto's: Chris de Waard).

Thuiswedstrijd voor Groen bij Business Club Leiden

Dinsdagavond kwamen Harry Groen en Henri Lenferink hun opwachting maken bij de Business Club Leiden. De ondernemers waren bijeen in Koetshuis de Burcht. Nadat de kandidaten zichzelf hadden voorgesteld, was er ruimte voor vragen uit de zaal. Het economisch klimaat van de stad, parkeren, veiligheid en leiderschap waren thema’s die daarbij aan de orde kwamen. Groen benadrukte, net als maandagavond bij Catena, dat hij geen instrument schuwt om de veiligheid te waarborgen.

Lenferink had wat meer tekst nodig dan Groen. “Een beetje wollig taalgebruik,” vond een ondernemer.

De campagne is al vanaf het eerste moment heel braaf. “We gaan niet met modder gooien,” zeiden de kandidaten in koor op hun allereerste persconferentie, nu een week of drie geleden. En inderdaad, ook nu viel er geen onvertogen woord. De meest gedurfde uitspraak van de avond konden we optekenen uit de mond van Groen in een onderonsje met een ondernemer: “Als je voor hem kiest, kies je voor een wethouder, als je voor mij kiest, stem je op een burgemeester.” Het werd met instemming ontvangen.

Hoewel de meeste aanwezigen op Groen zeiden te gaan stemmen, heeft niet iedereen daarvoor hetzelfde motief. De meest opmerkelijke uitspraak kwam van een ondernemer in ruste: “Ik stem op Groen, want als ie het niet goed doet, zijn we er na 1 periode vanaf. Als Lenferink niet bevalt, zit ie er nog jaaaaaaren.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×