Pieternel Rolprijs gekaapt

De Leidse Pieternel Rol-prijs voor emancipatie wordt aanstaande zaterdag, 8 maart, niet door de gemeente uitgereikt. De jury van de prijs heeft haar taken eind 2002 neergelegd, waardoor de prijs stilletjes dreigde te verdwijnen. De Leidse PvdA-fractie heeft wethouder Rabbae om opheldering gevraagd over de gang van zaken rond de emancipatieprijs. Volgens Rabbae is de gemeente zich ‘aan het bezinnen over de toekomst van de prijs die volgens hem niet perse op 8 maart hoeft te worden uitgereikt’. Daar zijn de organisatoren van de Vrouwendag het dus niet mee eens.

De organisatie van de Vrouwendag laat het er niet bij zitten: “Wij vinden dat feminisme en emancipatie ook in 2003 op de politieke en maatschappelijke agenda horen te staan. Want er is nog genoeg te strijden. De Leidse emancipatieprijs, uitgereikt op Internationale Vrouwendag, hoort daarbij, daarom is de prijs gekaapt”. De winnaar van het vorig jaar, Anneke van Aken, heeft iemand in Leiden gevonden die wat haar betreft de prijs verdient.

Dit keer is er geen officiele jury en, omdat het buiten de gemeente om wordt geregeld, ook geen geldprijs. Maar wel een symbool. Het beeldje van de Noordwijkse kunstenares Maja van Hall dat bij de prijs hoort, zal zij tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in het Leidse Volkshuis op zaterdag 8 maart uitreiken. Daarbij is iedereen vanaf 19.30 uur welkom, ook mannen. 

Leiden pieternel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×