Tweede peiling Harry Groen

Harry Groen heeft een tweede peiling gehouden onder Leidse burgers. Aan 64 van hen is gevraagd naar de manier waarop de burgemeester voeling moet houden met de burgers en naar het imago van Leiden. “Leidenaren willen een burgemeester die deelneemt aan het openbare leven van de gewone Leidenaar en moet vooral luisteren naar wat er leeft onder de mensen,” zo concludeerde Groen al uit zijn eerste peiling.

Groen: “Op de vraag hoe de burgemeester dat moet doen, zien we twee stromingen. De eerste stroming vindt dat de burgemeester de wijk in moet en op bezoek moet bij buurthuizen. De tweede stroming opteert voor meer moderne vormen van communicatie. Een debat op het stadhuis met een groep Leidenaren, discussie via internet, enquêtes en een inloopspreekuur op het Stadhuis. Dus niet het plichtmatig afleggen van bezoeken maar het gericht inspelen op vragen”.

“Bovendien biedt deze aanpak als voordeel dat niet alleen de actieve leden van de buurthuizen aan het woord komen, maar dat ook minder actieve burgers en minder politiek betrokken burgers hun inbreng wordt gevraagd,” zo laat Groen weten. Hij ziet het als een goede aanvulling op de stadsenquête die één keer per jaar wordt gehouden. “Deze beperkt zich tot het peilen van de mening van de burgers over onderwerpen die de gemeente belangrijk vindt. Burgers moeten juist zelf in de gelegenheid gesteld worden om in eigen bewoordingen de eigen problemen te benoemen. Dat is de kracht van mijn burgerpanel”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×