Op het Studiefestival in de Pieterskerk presenteren de faculteiten van de UL zich aan toekomstige studenten (Foto's: Chris de Waard).

Drukbezocht Studiefestival in Pieterskerk

Zo’n 2500 mensen bezochten zaterdag het Studiefestival dat de Universiteit Leiden organiseerde in de Pieterskerk en de omliggende gebouwen. Dat waren er een paar honderd meer dan op het vorige festival in oktober vorig jaar. “Maar toen waren er problemen met de treinen en dat scheelt al snel een paar honderd bezoekers,” zo vertelt een van de voorlichters van de UL.

Het Studiefestival wordt, sinds eind 1999, twee keer per jaar georganiseerd door de Universiteit Leiden om VWO-leerlingen te informeren over de studiemogelijkheden in Leiden. Naast presentaties van studenten van alle facultieten kunnen de toekomstige studenten een studiekeuzetest op de computer doen. De uitslag kan direct worden besproken met studiebegeleiders van de universiteit.

In een tent op het Pieterskerkplein internviewde schrijver Joost Zwagerman bekende wetenschappers. Ook daarvoor was de belangstelling groot. Zwagerman is dit jaar gastschrijver bij de Universiteit Leiden.

Leiden studiefestival


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×