PvdA-raadslid Hilde Jansen met haar favoriete burgemeesterskandidaat Henri Lenferink (Foto: Chris de Waard).

PvdA-raadslid geeft stemadvies

PvdA-raadslid Hilde Jansen laat er geen misverstand over bestaan. Op de vraag op welke burgemeesterskandidaat er het beste gestemd kan worden geeft ze volmondig antwoord: “Op Lenferink natuurlijk!” “In de eerste ronde (toen Harry Groen als enige was voorgedragen), was ik al tegen Groen en dat is natuurlijk niet veranderd. Leiden heeft een burgemeester nodig die niet omstreden is.”

Met haar stemadvies gaat Jansen lijnrecht in tegen de afspraken die de Leidse raad eerder maakte met Commissaris van de Koningin Jan Franssen. Deze gaf de Leidse raad enkele maanden geleden al ‘de opdracht’ om geen voorkeur uit te spreken. “Daar ben ik het dan ook helemaal niet mee eens”, zegt Jansen die dus niet van plan is zich daardoor de mond te laten snoeren: ”Ik ben gewoon een eigenwijze vrouw”.

Volgens Conny Broeyer, voorzitter van de Leidse vertrouwenscommissie, is die opdracht van Franssen een advies. “Maar wel een advies waar ik achter sta. In Vlaardingen heeft de CDA-fractie zich vorig jaar tijdens het burgemeestersreferendum daar achter de eigen kandidaat Rick Buddenberg geschaard. Dat heeft alleen maar tegen hem gewerkt. Vandaar dat we hier hebben afgesproken daar heel voorzichtig mee te zijn.”

Overigens beschuldigen PvdA en VVD elkaar de laatste dagen steeds vaker van het schenden van de afspraak om geen voorkeur kenbaar te maken. Zo zouden zowel VVD- als PvdA-raadsleden de afgelopen dagen folders voor ‘hun’ kandidaat hebben uitgedeeld op de Leidse markt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×