Vervoersverbod voor Leidse leskip

Nee, het is geen typfout. Klaartje is geen leg-, maar een leskip. Ze maakt deel uit van de leskist van Natuur- en Milieueducatie van de gemeente. De leskist, met echte kip, gaat elk jaar op toernee langs Leidse scholen. De leerlingen krijgen de kip dan een week als logé om op die manier alles te leren over het leven van een kip. Door het vervoersverbod van kippen en kipproducten moet ook Klaartje ‘op stok’ blijven.

Ook voor de Leidse kinderboerderijen heeft de kippenpest gevolgen. Hoewel in deze regio geen enkel geval van de vogelziekte is geconstateerd, zijn er strenge landelijke maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Zo mogen de kinderboerderijen de kippenmest niet op de gewone mesthoop gooien, maar moet deze worden opgeslagen in een speciale afsluitbare container.

Leiden vogelgriep


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×