Samenwerking politie met Leids beveiligingsbedrijf

De Politie Hollands Midden en het Leidse beveiligingsbedrijf Secured hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Secured geeft al een aantal jaren in samenwerking met de politie beveiligingsadviezen op het niveau van ‘certificaat veilige woning’. Directeur/eigenaar Ed Kelder richt zich nu op het totale Politiekeurmerk. Dit wil zeggen dat niet alleen de veilige woning in de adviezen wordt meegenomen, maar ook advisering van gebouw en omgeving in de wijk, dus de totale wijkveiligheid.

Kelder heeft als eerste partner in Hollands Midden het diploma bouwplanadviseur gehaald. Met dit diploma is hij bevoegd om als bouwplanadviseur het gehele proces van het Politiekeurmerk te begeleiden. De taak van bouwplanadviseur wordt tot nu toe door de politie verricht. Het is landelijk vastgesteld dat de politie zich uiteindelijk zal terugtrekken als beheerder en regisseur van het Politiekeurmerk. De regierol zal binnen enkele jaren aan de gemeenten worden overgedragen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×