Raadsbrede steun voor voordracht Lenferink

De Leidse gemeenteraad is dinsdagavond unaniem akkoord gegaan met de voordracht aan minister Remkes van Henri Lenferink als eerste keus voor de burgemeesterspost van Leiden. Harry Groen wordt als tweede voorgedragen. De raad volgt daarmee zoals verwacht de uitkomst van het burgemeestersreferendum.

 Op 11 maart sprak bijna 80% van de opgekomen kiezers zich uit voor de Arnhemse PvdA-wethouder. De meningen over het referendum zelf bleken na de Leidse ervaring niet veranderd. VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange was door de ‘schoonheidswedstrijd’ zelfs gesterkt in zijn mening dat het burgemeestersreferendum zo snel mogelijk de prullenbak in moet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×