Volkshuis wil los van LWO

Het Volkshuis aan de Apothekersdijk wil in de toekomst verder als zelfstandige organisatie, los van de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO). Interim-coördinator Joost van Brussel ziet grote voordelen bij een zelfstandige toekomst: “We zijn nu toch een beetje de melkkoe van de LWO.” Wethouder Buijing (Pvda, welzijn) onderschrijft dat: “Het Volkshuis zou heel goed zelfstandig verder kunnen. Of dat binnen of buiten de LWO moet, wordt nu onderzocht.”

Het Volkshuis is in opdracht van de gemeente Leiden, de LWO en de Stichting Beheer het Leidse Volkshuis bezig met het opstellen van een businessplan. Dat moet voor de zomer klaar zijn en wordt dan in de gemeenteraad besproken. Buijing laat verder weten het geen goede zaak te vinden dat de LWO het Volkshuis nu eigenlijk beconcurreert: “Het Volkshuis heeft een ruim cursusaanbod en de LWO geeft daarnaast ook nog cursussen in buurthuizen. Dat is eigenlijk geen wenselijke situatie.” De LWO is fel tegen een afscheiding van het Volkshuis en wil niet verdergaan dan een verzelfstandiging binnen de LWO.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×