Formatie van start met PvdA, CDA en VVD

Zuid-Holland krijgt zeer waarschijnlijk een college van PvdA, CDA en VVD, dat is wel duidelijk nu de informatieve ronde is afgesloten. Na overleg in de drie fracties hebben de onderhandelaars het groene licht gekregen om met elkaar een collegeprogramma voor te bereiden. Dat zal de leidraad vormen voor Gedeputeerde Staten voor de komende vier jaar.

De komende week staan drie momenten gepland waarin de onderhandelaars Norder (PvdA), Klein Breteler (CDA) en Hieltjes (VVD) met elkaar gaan praten om de overeenkomsten en verschilpunten verder uit te werken. De verschilpunten lijken overbrugbaar.

De overeenkomsten bieden in elk geval voldoende aanknopingspunten om serieus met elkaar de volgende ronde in te gaan, die van de formatie. Norder: “Er is behoefte om snel een bestuur te vormen. We willen gezamenlijk een flinke slag maken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit, veiligheid en niet in de laatste plaats de kwaliteit van de samenleving.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×