Leiden onderzoekt buslijnennet

Een jaar na invoering gaat de gemeente Leiden het huidige buslijnennet evalueren. Onderzoeksbureau Transtec zal daartoe 600 busreizigers ondervragen. Uit het onderzoek moet niet alleen blijken of het nieuwe buslijnennet dat in februari 2002 werd ingevoerd meer reizigers heeft opgeleverd, maar ook of men tevreden is. De PvdA-fractie wil graag dat ook niet-reizigers worden ondervraagd. Zo worden ook mensen bereikt die zijn afgehaakt. Ook de RLOV en vertegenwoordigers van de vier VOC-gemeenten (Vervoersautoriteiten Openbaar vervoer Centrumgemeenten), Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten, worden bij het onderzoek betrokken.

Wethouder Pechtold beloofde dat hij met Transtec zal overleggen of in het onderzoek kan worden meegenomen of er ook passagiers zijn afgehaakt. Bijvoorbeeld omdat ze nu vaker moeten overstappen. Ook worden de resultaten van het onderzoek gekoppeld met informatie die beschikbaar is bij vervoerder ConneXXion. Volgens Pechtold is er overigens al een toename in het aantal reizigers zichtbaar. Het eindrapport van Transtec kost 26.000 euro en wordt in juni verwacht.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×