Leiden Atletiek naar NK Ekiden

Zondag wordt in Zwolle gelopen om het Nederlands kampioenschap Ekiden. Leiden Atletiek heeft een sterke traditie op deze marathonestafette en zal naar Zwolle afreizen met een bus met maar liefst zeven teams, die op jacht gaan naar eremetaal. De Leidse dames hebben al jaren een abonnement opde titel en zijn ook deze keer met onder meer Miranda Boonstra en Claartje Raedts weer favoriet. De heren, vorig jaar 2e op het NK, zullen ook deze keer geduchte concurrentie krijgen van Prins Hendrik uit Vught en AV Phanos uit Amsterdam. Zonder Kamiel Maase, die zich helemaal richt op de marathon van Rotterdam een week later, maar met Robert Smits, de broers Jeroen en René van Dijke, Jaco Luijendijk, Jan Kortekaas en Tim Brouwer de Koning heeft ploegleider Bram Wassenaar een sterk zestal aan de start.

Ook de 2e en 3e herenteams van Leiden Atletiek, met veel junioren in de gelederen, zijn van een dusdanig niveau dat ze in de top-10 van de uitslag kunnen komen. De twee veteranenteams, één 40+ en één 50+, zullen ook hoge ogen gooien in hun leeftijdscategorie. Alle teams gaan om 12.30 uur van start op de atletiekbaan van AV PEC 1910. Meer informatie over dit evenement op Internet: //www.ekidenzwolle.nl/

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×