Nieuwe campagne afvalscheiding

Leiden en omliggende gemeenten (Alkemade, Leiderdorp, Oegstgeest, Sassenheim, Voorschoten, Warmond, Wassenaar en Zoeterwoude) zijn met een nieuwe campagne voor het scheiden van afval gestart. De komende maanden sieren stickers met de slogan ‘Afval scheiden moet’ de vuilniswagens. Wethouder Stedelijk Beheer, Rogier van der Sande, plakte afgelopen woensdag de eerste sticker op een van de MSTS-wagens.

Ook is Leiden weer met een compostactie begonnen. De compostactie is bedoeld om inwoners van Leiden op verschillende locaties in de stad de gelegenheid te geven om gratis compost af te halen. Als bedankje voor het gescheiden aanleveren van het afval. Met dit gratis compost kan de bodem van tuin, volkstuin of bloembak weer aansterken. Ten slotte maakt compost kleibodems lichter en beschermt het de planten tegen parasieten.

De compostactie loopt van donderdag 3 april tot en met zaterdag 5 april. De compost is echter niet verpakt. Degenen die van deze compostactie gebruik willen maken moeten dus wel een eigen zak of emmer meenemen. De voorraad compost is echter beperkt, dus op is op.

Waar en wanneer af te halen?

Op donderdag 3 april, vrijdag 4 april en zaterdag 5 april tussen 9.00 en 15.00 uur kunnen inwoners van Leiden gratis compost afhalen op de volgende locaties:

Stadsdeel Midden – Wijkonderkomen, Oude Herengracht 1

Stadsdeel Noord – Wijkonderkomen, Hallenweg 14 (oude vuurwerkfabriek Kat)

Stadsdeel Zuid – Wijkonderkomen Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5 – Park de Bult Roomburgerweg 26 (alleen op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur)

Stadsdeel West – Wijkonderkomen Boerderij De Slaagh, Lage Morsweg 102.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×