Blindganger gevonden langs A44

Den Haag is woensdagmorgen slecht toegankelijk via de A44 (Amsterdam-Den Haag). Bij graafwerkzaamheden voor een viaduct is in Wassenaar een blindganger uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De N44 is daardoor volledig afgesloten voor het verkeer. De bom ligt in een bouwput ter hoogte van het Van der Valk-hotel Bijhorst. Op de wegen in de omgeving staat het verkeer muurvast. Weggebruikers die vanuit de richting Leiden komen kunnen beter gebruik maken van de snelweg A4 om Den Haag te bereiken.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) overlegt wat er moet gebeuren met de 250-ponder. De bom belandde er tijdens de Tweede Wereldoorlog toen de Britten Duitse stellingen in de omgeving bombardeerden. Dit deden zij omdat de Duitsers hen vanuit het bosrijke gebied met V2-raketten bestookten. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het nog zeker enkele uren duren voordat het verkeer weer gebruik kan maken van de N44.

Een woordvoerder van de RVD kon woensdagmorgen nog niet zeggen of de situatie op de N44 gevolgen zal hebben voor het programma van het bezoek van kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw prinses Máxima aan hun nieuwe woonplaats Wassenaar. Om 15.00 begint het kennismakingsbezoek. Dit voorjaar verhuist het prinselijk paar naar de buitenplaats Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. Willem-Alexander en Máxima maken in Raadhuis de Paauw kennis met de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Wassenaar. Daarna onthult het paar een kunstwerk dat door een kunstenaar werd gemaakt ter gelegenheid van hun huwelijk. Na een korte wandeling door het dorpscentrum ontmoeten de prins en prinses in de Dorpskerk een aantal ‘gewone’ plaatsgenoten.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×