Debat over Irak & de crisis in Europa

De oorlog in Irak is voorbij. Iedereen haalt opgelucht adem. De oorlog heeft in Europa heel wat bloot gelegd. Frankrijk en Duitsland stonden lijnrecht tegenover Groot-Brittannië, de nieuwe lidstaten kregen een veeg uit de pan omdat ze zich te snel schaarden achter de VS. En Nederland nam moeizaam een compromis standpunt in. Nu de oorlog voorbij is, kan gewerkt worden aan de vraag hoe nu verder? Stapje voor stapje moet het vertrouwen in elkaar worden herwonnen. En moet Europa verder werken aan een Gemeenschappelijk Europees Defensie beleid. Hiermee is op de top in Athene op 16 april al een voorzichtig begin gemaakt. Over de toekomst van het Europese Buitenland Beleid en over de toekomst van Irak zal worden gedebatteerd op een bijeenkomst die donderdag wordt georganiseerd door de PvdA Eurodelegatie in samenwerking met de PvdA afdeling Leiden.

Jan Marinus Wiersma, europarlementariër voor de PvdA, Bob van den Bos, europarlementariër voor D66 en Tom Kuperus, Internationaal Secretaris van de VVD, zullen over toekomst van Europa en de toekomst van Irak de degens kruisen. De discussie wordt geleid door Jorrit de Jong, redacteur van politiek-digitaal.nl.

Datum  : donderdag 24 april 2003
Plaats : Bovenzaal van café-restaurant Einstein, Nieuwe Rijn 19, Leiden
Tijd : zaal open 19.30 uur, start debat: 20.00 uur, sluiting: 22.00 uur

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×