Buijing: "Daklozen deze winter niet in de kou"

1

Vorige week maakte het College van B&W bekend dat een besluit over zorglocaties wordt uitgesteld. Reden is dat men een nieuwe locatie wil onderzoeken. Het gaat om een gebouw op het NUON-terrein aan de Langegracht. Het uitstel bracht GroenLinks-raadslid Anton Dronkers ertoe het college te vragen hoe het staat met de belofte om Leidse daklozen voor de wintermaanden aan opvang te helpen. Volgens wethouder Buijing leidt het uitstel niet tot problemen, omdat de bestaande opvang in de wintermaanden sowieso al extra capaciteit kan vrijmaken om iedereen die dat wil op te vangen als het koud wordt.

Volgens Buijing is het logisch dat het besluit enkele weken is uitgesteld. “Toen bleek dat er op het NUON-terrein een tweede pand in beeld kwam als opvanglocatie, hebben we die in ons onderzoek betrokken. De omgeving is al bekend, dus gaat dat snel. De vertraging is twee weken”.

Morgen, woensdag, is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden van het NUON-terrein. Eind oktober maakt het college een keuze uit een lijst van 39 mogelijke zorglocaties. Daarna kan dat plan de inspraak in. In januari 2006 buigt de gemeenteraad zich dan in laatste instantie over de definitieve opvangplaatsen.

Delen

1 reactie

 1. Catalpa Kinderopvang op

  Hallo,

  Het lijkt mij niet echt de bedoeling dat naast een startend kinderdagverblijf per 1 januari aanstaande, gebouwd door de gemeente Leiden, er een opvangtehuis komt voor daklozen.

  Wij hopen wel op tijd te horen te krijgen wanneer en op welke manier wij inspraak krijgen op dit voornemen vand e gemeente Leiden

  Met vriendleijke groet

  Maria de Bont

  Vestigingsmanager Catalpa Kinderopvang

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline