Politie fietst met visueel gehandicapten

Maandagmorgen vertrekt vanaf het politiebureau aan de Langegracht in Leiden een groep van 30 personen met de bus naar Groesbeek bij Nijmegen. Al tien jaar lang verzorgt een groep politiemensen onder de naam Activiteitengroep Visueel Gehandicapten een korte vakantie aan mensen met een visuele handicap.

De korte vakanties hebben hun oorsprong in de Leidse Singelloop. Jaren geleden schonk de sportvereniging van de toenmalige gemeentepolitie uit de opbrengst van de door hen georganiseerde singelloop een tandem aan de Stichting Tandemactiviteiten Gehandicapten. Omdat de tandems alleen kunnen worden ingezet als er ook zogenaamde ‘voorrijders’ zijn, boden enkele politiemensen spontaan aan de sturen in handen te nemen en mee te trappen.

Sinds 1992 organiseert de Activiteitengroep Visueel Gehandicapten (AVG) deze trips voor mensen met een beperkt of geen gezichtsvermogen. Dit jaar verblijft het gezelschap vier dagen in Groesbeek. De deelnemers varieren in leeftijd van 20 tot 75 jaar. De vakanties zijn mogelijk dankzij bijdragen van Politie Leiden-Voorschoten, politiepersoneelsvereniging SALVO en de Leidse Politie Sport Vereniging.

Advertentie

Leiden visio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×