Landelijke dag voor visueel gehandicapten

Om meer bekendheid te geven aan de faciliteiten voor blinden en slechtzienden, hebben VISIO Leiden en de Nederlandse Vereniging voor Blinden en Slechtzienden (NVBS) afdeling Leiden en omstreken op vrijdag 15 oktober aanstaande een voorlichtingsdag georganiseerd. VISIO opent dan voor iedereen haar deuren aan de Rijnsburgerweg 10. Dat is het Poortgebouw van het oude academisch ziekenhuis aan de zeezijde van het station. De manifestatie is open van 10.00u tot 15.30u. Hier kan iedereen een kijkje nemen bij diverse stands, die op de tweede etage van het gebouw staan opgesteld. Bezoekers kunnen daar informatie verkrijgen van het brailleschrift, mogelijkheden om letters te vergroten of om boeken al luisterend te lezen, tot aan de laatste snufjes op het terrein van computergebruik. Ook studiemogelijkheden, hobby’s, sportmogelijkheden en de verwerking van de handicap komen aan de orde.

15 oktober is de landelijke jaarlijkse witte stokkendag. Bestuurders van voertuigen moeten blinden voorzien van een witte stok met één of meer rode ringen voor laten gaan. Dat staat in de wet, maar die regel wordt nog wel eens vergeten. Ook bij het ontbreken van zebra’s krijgen mensen met een witte stok met rode ringen altijd voorrang. Rond het Centraal Station van Leiden zal op deze vrijdag-witte-stokkendag tussen 14.00u en 15.00u bij enkele oversteekplaatsen aandacht worden gevraagd van de weggebruikers voor overstekende visueel gehandicapten.

Aan alle rijschoolhouders wordt gevraagd om bij de lessen extra aandacht te schenken aan de regels voor de witte stok.

Vorig jaar bestond de NVBS 25 jaar. Binnen de afdeling Leiden en omstreken is in al die jaren veel werk verzet. Activiteiten op diverse terreinen werden opgepakt. Ideeën die binnen het hoofdbestuur werden gelanceerd, werden door de 18 afdelingen in ons land nader uitgewerkt en in de praktijk toegepast.

Advertentie

Leiden visio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×