Brandstichting in Huigpark

De politie heeft afgelopen nacht in het Huigpark een 51-jarige Leidenaar aangehouden wegens brandstichting. Volgens een getuige zou de verdachte in het park een prullenbak en een bank in brand hebben gestoken. De politie heeft de verdachte op de plaats van de brandstichting aangehouden. Omwonenden klagen al langer over de groeiende groep rondhangende verslaafden in het park en zijn de overlast meer dan zat.

“Brandjes in het park komen de laatste tijd vrijwel dagelijks voor”, aldus een bewoonster die niet met name genoemd wil worden. “De politie bellen heeft eigenlijk geen zin. Ze komen wel, maar gaan er gewoon bij zitten praten. Alsof ze erbij horen. Wegsturen of echt optreden doen ze niet.”

Vannacht werd er ook ingebroken bij de slager tegenover het park. Bij het Marokkaanse theehuis ernaast ging de voordeurruit aan diggelen. Of er een verband is tussen de inbraken en de vernielingen, is niet bekend.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×