De consul van de Russische Federatie, de heer Vsevolod I. Filipp en Loco-burgemeester Geertsema openden samen de tentoonstelling (foto's: Chris de Waard).

Fototentoonstelling 300 jaar Sint Petersburg geopend

Loco-burgemeester Alexander Geertsema heeft donderdagavond samen met de Consul van de Russische Federatie in ons land, de heer Vsevolod I. Filipp, de fototentoonstelling ‘300 jaar Sint Petersburg’ geopend. De expositie van de Russische fotografe Olga Shiller is dit weekeinde te zien in Galerie Koffie en Kunst in de Burchtsteeg. Daarna verhuizen de foto’s naar het Stadsbouwhuis waar ze tot eind juni te bezichtigen zijn.

De tentoonstelling is ingericht door het Russisch-Nederlands Centrum en vertelt aan de hand van foto’s en de onderschriften het historische verhaal over de band tussen Sint Petersburg en Leiden. In Leiden wonen ruim 400 Russen.

Sint Petersburg is gesticht door tsaar Peter de Grote, die in Nederland natuurlijk bekendheid geniet, doordat hij eind 17e eeuw enige tijd in Zaandam en Amsterdam heeft doorgebracht. In die periode heeft hij ook Leiden bezocht.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×