Leids bedrijf schrapt 140 arbeidsplaatsen

Bij het bedrijf NEM, dat zijn hoofdkantoor heeft in Leiden, worden 140 van de 530 arbeidsplaatsen geschrapt. Gedwongen ontslagen zijn hierbij onvermijdelijk, zo heeft de directie vandaag bekendgemaakt. Volgens de directie is reorganisatie nodig wegens de sterk teruggelopen Amerikaanse energiemarkt. NEM is wereldwijd actief als leverancier van zogenoemde afgassenketels. Ook biedt het bedrijf diensten aan voor het onderhoud van energiecentrales en vuilverbrandingsinstallatie. Het merendeel van de banen verdwijnt in Nederland.

Ook bij de twee vestiging van NEM in Duitsland komen arbeidsplaatsen te vervallen. NEM is een bijna volledige dochter van de in financiële moeilijkheden geraakte Duitse onderneming Babcock Borsig. Het Leidse bedrijf is op zoek naar een nieuwe eigenaar. Die wordt waarschijnlijk gevonden in een Nederlandse financiële instelling, aldus directeur I. Cooijmans.

Advertentie

Leiden nem


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×