Zwemmers LZ 1886 presteren goed in Syrië

Verslag 1st Al Assad International Swimming Marathon.
Door: Mark Drenth van LZ 1886

Afgelopen week Hebben Ian van der Hulst (Leiden) en Mark Drenth (Lisse), beiden lid van LZ 1886 uit Leiden, een estafette-marathon gezwommen in het Syrische Latakia. De wedstijd was 28 kilometer in een recht stuk door de Middelandse zee. Het weer was lekker warm, net als het water. Er waren alleen wel behoorlijk wat golven, maar dat is meestal op zee. Om het uur ging de andere zwemmer in het water. In het sterke veld was een hevige strijd gaande tussen de Syrische, Egyptische en Nederlandse ploeg. Zij hadden de eerste uren alledrie zicht op de tweede plaats. Na 3 uur lagen de Egyptenaren op achterstand en lagen de Syriërs naast Mark. Ian nam het over en de Syriërs hadden huns sterkste uur van de wedstrijd.

Nu lagen wij in derde positie en ook in het 5e uur lukte het Mark niet om het gat te dichten. De rest van de wedstrijd hebben we op ongeveer 3 minuten achter de Syrische ploeg op de derde positie gelegen. We finishten 13 minuten achter de Italianen en 3 minuten na de Syriërs met een tijd van 6.27. Dit was boven onze verwachtingen en geeft goede perspectieven voor de rest van het open water seizoen.Bij de finish werden we als echte helden onthaald. Met bloemen, sponsors en camera´s was de wedstrijd erg professioneel opgezet. Het belang van sport in Syrië werd nog eens extra onderstreept, doordat we de volgende dagen door iedereen op straat herkend werden. Vele kinderen wilden op de foto en velen kwam onze handen schudden. Ook kregen alle zwemmers als bedankje van de president een bezoek aan het graf van zijn vader; dat mag alleen op uitnodiging van de President.

Volgend jaar maakt deze wedstrijd waarschijnlijk deel uit van de Wereldcup-serie. Dan is het de bedoeling dat we de (zoute) 28 kilometer alleen volbrengen. De rest van het seizoen hebben we nog een aantal persoonlijke wedstrijden op het programma. Ian en Mark zullen in Augustus beiden de IJsselmeermarathon zwemmen. Ook doen zij in de herfst waarschijnlijk mee aan de wereldbekerwedstrijden (10km) in Alexandrië en Dubai. Verder heeft Mark donderdag 19 juni bij Frankfurt zijn kwalificatiewedstrijd voor de Wereldkampioenschappen in Barcelona. Ook zal hij waarschijnlijk eind Juli in Canada een wereldbekerwedstrijd van 32km. zwemmen. In Augustus zullen hij en Ian de strijd om het Nederlands kampioenschap op de 10 en 15 km. aangaan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×