Politiek Café over uitgaan in Leiden

Op zondag 22 juni van 15.00 tot 17.00 uur organiseert de werkgroep Politiek Café Leiden in café De Burcht een discussie over het horeca- en uitgaansbeleid van de Gemeente Leiden. In het forum zitten onder andere Ben Luykx, horecaman en eigenaar van o.a. Malle Babbe, de heer Moggré, voorzitter van buurtverenging Maredorp (en voorheen lid van de klankbordgroep over sluitingstijden) en de raadsleden Liesbeth Hesselink (PvdA) en Peter Bootsma (D66).

Tijdens de aanloop naar het burgemeestersreferendum speelde onder meer een discussie over het karakter van onze stad: moet Leiden tevreden zijn met haar slaapstad imago, waar mensen wonen, maar elders werken en vertier hebben, of mag Leiden haar potentie (mooie stad met veel terrassen, centraal in de Randstad, veel mogelijkheden) best wat meer op de kaart zetten en uitbouwen?

Kan Leiden concurreren met uitgaanssteden als Rotterdam en Amsterdam? Willen we dat? Wat zijn kansen voor Leiden nu het tij wat lijkt te keren voor grote uitgaansgelegenheden in Amsterdam en Rotterdam? Of is de schaal van Leiden te klein om een dergelijke ambitie te hebben?

Maar hoe gaan we dan het centraal station gebied invullen? Met de megabioscoop waar de gemeenteraad het over gehad heeft? Waar heeft de Leidenaar behoefte aan? Wat is mogelijk en wat willen we absoluut niet in onze stad? Wat zijn hierbij eventuele knelpunten? Wat doen we op die paar mooie dagen van het jaar dat je tot ’s avonds laat buiten kan zitten? Jagen we iedereen naar binnen vanwege de sluitingstijden regelgeving van de terrassen, terwijl deze kans in ons land wellicht 10 keer per jaar voorkomt?

Praat hierover mee, en vul de enquete van DWARS in op www.dwars.org/uitgaan dan kan je mening meegenomen worden in de discussie, ook als je zelf niet kan komen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×