Een aantal deelnemers van de Unicefloop bij één van de stempelposten. (Foto: PR)

Unicefloop levert 26.000 euro op

Meer dan 650 kinderen liepen afgelopen zaterdag mee in de 19e Unicef-sponsorloop. De verwachte opbrengst van de loop ligt rond de 26.000 euro. Kinderen van een groot aantal scholen uit Leiden en omstreken liepen mee in De Leidse Hout.

 

In de Leidse Hout was zoals ieder jaar een parcours uitgezet van vier kilometer lengte. Sommige kinderen liepen wel acht rondjes om geld op te halen voor het goede doel. Jaarlijks organiseren de Rotaryclubs van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest gezamenlijk deze sponsorloop. De opbrengst komt grotendeels ten goede aan het werk dat Unicef verricht in Bangladesh om kinderen in de gelegenheid te stellen onderwijs te volgen. Een bedrag van 10.000 euro stelt Unicef beschikbaar aan het project Polio Plus van Rotary International. Deze organisatie voert actie om alle kinderen ter wereld ingeënt te krijgen tegen polio. Unicef streeft hetzelfde doel na.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×