Stadsenquete via internet 'zinloze webpol'

De Leidse Stadsenquete 2003 kan voor het eerst ook via internet worden ingevuld. Omdat het bedrijf dat de site vervaardigde heeft verzuimd om de site af te schermen met een inlogcode is het internet-experiment bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Iedereen kan de vragenlijst van de gemeente Leiden invullen via www.stadsenquete2003.nl/, ongeacht of men in Leiden woont of elders. Ook blijkt de enquete geen enkele beveiliging te hebben tegen het meerdere keren invullen van de enquete. PvdA-raadslid Marije van den Berg heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college.

De Pvda is blij dat de enquete ook via internet kan worden ingevuld, maar zet grote vraagtekens bij de knullige uitvoering ervan. De partij vraagt zich af waarom de enquete niet is beveiligd met een wachtwoord of toegangscode en ook het feit dat op geen enkele manier gecontroleerd kan worden of de vragen door inwoners van de sleutelstad zijn ingevuld of door een willekeurige andere wereldburger stemt de partij droevig: “Welke waarde hebben de gegevens van de online enquete wanneer iedereen zo vaak als hij of zij wil kan meedoen?”

Voor het invullen van de internetenquete zijn 2000 Leidenaren benaderd. Nu blijkt dat iedereen in praktijk kan meedoen wil de PvdA dat die geselecteerde groep inwoners een excuusbrief krijgt omdat ze hun tijd hebben verdaan met het invullen van een zinloze webpol. Ook wil de PvdA weten hoeveel geld er met de enquete gemoeid is.

Advertentie

Leiden stadsenquete


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×