VVD: "Harde keuzes onvermijdelijk bij bezuinigingsronde"

De VVD roept de overige partijen in de Leidse raad op om scherpe keuzes te maken bij de komende bezuinigingsronde: “Het is nu belangrijk om lef te tonen en niet eindeloos over relatief onbelangrijke zaken te blijven praten.” De Lange verwees daarmee naar de in zijn ogen onzinnige discussie over het terugbrengen van het bomenbestand in Leiden. Die maatregel was onderdeel van de bezuinigingsronde bij de perspectiefnota 2002 en leverde slechts een bescheiden bedrag op. Toch kon de raad maar geen genoeg van het onderwerp krijgen. “Gelukkig hebben de herststormen toen de helft van dat probleem al opgelost,” aldus De Lange die hoopt dat de partijen nu wel over voldoende politiek moed beschikken om de harde, maar noodzakelijke maatregelen door te voeren. CDA-fractievoorzitter Bleijie vindt ook dat er goed naar de taken van de gemeente gekeken moet worden. “Wat we doen moet wel zin hebben, anders moeten we ermee stoppen.”

Wel vond de CDA-voorman dat de gemeente afspraken met bewoners moet nakomen. Het steeds vooruitschuiven van zaken om zo een bezuiniging te realiseren is voor hem dan ook lang niet altijd een optie. “Als je bewoners hebt toegezegd dat er dit jaar onderhoud aan en weg wordt gepleegd, dan moet je dat ook doen”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×