Tunnel Poelgeest van de baan

Er komt geen tunnel tussen de nieuwbouwwijk Poelgeest in Oegstgeest en de Leidse Merenwijk, tenzij Leiden die helemaal zelf betaalt. Dat heeft de gemeenteraad van Oegstgeest donderdag besloten. VVD-fractievoorzitter Matthijs Huizing steunde met zijn partij tot voor kort het CDA in de opvatting dat de tunnel er wel moest komen. “Dat was nou eenmaal met Leiden afgesproken”. Inmiddels is volgens Huizing gebleken dat die afspraak er helemaal niet is. Daarom ziet nu ook de VVD niets meer in de aanleg van de zes miljoen euro kostende tunnel. Wel komt er als het aan de VVD ligt een extra ontsluiting van de wijk door middel van een nieuwe brug over de Haarlemmertrekvaart.

Volgens Huizing is er slechts een stuk waarin in de bijlage wordt gesproken over de tunnel. In datzelfde stuk staat dat er een bestuursovereenkomst zal worden opgesteld, waarin de afspraken worden vastgelegd. Dat stuk is er nooit gekomen.

Volgens de Leidse wethouder Hillebrand (Ruimtelijke Ordening) staan de afspraken wel degelijk op papier en moet Oegstgeest die dan ook gewoon nakomen. Desnoods stapt de gemeente Leiden naar de rechter om dat af te dwingen. Of Leiden wel bereid is om mee te betalen aan de tunnel laat Hillebrand nog in het midden. “Dat is onderwerp van overleg met de gemeente Oegstgeest”.

Advertentie

Oegstgeest Brug Poelgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×