D66: 'Terrassen langer open bij mooi weer'

D66 pleit er in een brief aan burgemeester Lenferink voor om bij wijze van experiment de horeca in Leiden nog deze zomer op maximaal tien zeer warme dagen toestemming te geven om na middernacht het terras open te houden. “Wij gaan ervan uit dat u ruimhartig van deze mogelijkheid gebruik zult maken,” zo schrijven de raadsleden Arjan Stoffels en Peter Bootsma hoopvol. Omdat vaak pas op de dag zelf bekend zal zijn dat het weer zo goed is dat de terrassen open kunnen blijven, stellen de democraten voor om dit bekend te maken via de website van de gemeente, een SMS-serivce, een stadsomroeper en een Leidse vlag in de stadhuistoren.

Aanstaande zondagmiddag wordt er in De Burcht een debat over de Leidse horeca gehouden. Ook daar is een van de onderwerpen de rigide sluitingstijd voor de terrassen.

Leiden terrassen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×