Het is bij Dierenasiel Stevenshage ook mogelijk om één of meer hokken te adopteren (foto: Rob Bijeman).

Enorme stijging aantal asieldieren

Het aantal dieren dat afgelopen jaar in een asiel terechtkwam is landelijk enorm gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Dierenbescherming. Daarbij gaat het vooral om katten. Aangezien deze vaak niet geregistreerd staan, is het moeilijk de eigenaar te achterhalen. Ook is er volgens de dierenbescherming een forse toename in het aantal zwerfkatten. Bij het Dierentehuis Stevenshage is geen sprake van een toename. De cijfers over de afgelopen drie jaar verschillen niet zo heel veel met elkaar.

Katten worden, in tegenstelling tot weggelopen honden, meestal niet opgehaald door hun baasjes. Ongeveer 67% van de weggelopen honden gaat weer terug naar de eigenaar tegen slechts 12% van de katten. De vermoedelijke oorzaak is het feit dat katten veel minder geregistreerd zijn middels een chip of tatoeage.

Met name in de zomer en het najaar worden ieder jaar heel veel dieren gebracht of gevonden. Het voorjaar is voor Stevenshage een rustige tijd. Ook dit jaar is de grote toestroom van dieren al weer begonnen. Nagenoeg elk hok is gevuld met één of meerdere katten.

Bent u op zoek naar een hond, kat of konijn kom gerust eens langs aan de Kenauweg 1 in Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×