Lenferink: "Geen tijd steken in passief cameratoezicht"

Burgemeester Lenferink ziet helemaal niets in cameratoezicht, als dat niet wordt gekoppeld aan het actief bekijken van de beelden. “Ik ben niet van plan tijd en geld te steken in passief cameratoezicht, dan doen we het maar helemaal niet,” aldus Lenferink die er wel een kanttekening bij maakt: “Je moet natuurlijk kijken wanneer het zin heeft. Ik kan me voorstellen dat je niet op dinsdagochtend iemand achter de monitor zet om de Beestenmarkt in de gaten te houden.”

De discussie over het invoeren van cameratoezicht wordt na de zomer in de Leidse raad gevoerd aan de hand van een toegezegd onderzoek naar de effectiviteit ervan. Verschillende partijen willen sowieso dat de camera’s er komen in het Leidse uitgaansgebied rond de Nieuwe Beestenmarkt, andere partijen, waaronder de Pvda en D66, wachten het onderzoek af. Dat was voor de zomer toegezegd, maar het is nog niet klaar.

Advertentie

Leiden cameratoezicht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×