PvdA wil toch geen VOPjes

De PvdA wil bij nader inzien toch geen VOPjes in Leidse wijken. Raadslid Hilde Jansen zei dat vrijdagavond voor de Holland Centraalmicrofoon. “Ik bedoel eigenlijk niet VOPjes, want die zijn verplaatsbaar en ik wil geen keten in de wijken,” aldus Jansen die wel overeind houdt dat het goed zou zijn om in Leidse wijken kleinschalige opvangplaatsen te realiseren. “Maar dan wel echte opvang en zorg. Niet een plek om te drinken.” Dinsdag zal de PvdA vrijwel zeker een motie indienen voor een ‘sluitende 24-uurszorg’ in Leiden. Daarbij horen inloophuizen in wijken. Deze moeten 24 uur per dag open zijn.

Jansen wil, naar Amsterdams voorbeeld, de dak- en thuislozen, alcoholisten en drugsverslaafden in hun eigen wijk opvangen: “Een verslaafde uit Leiden-Noord moet je in die wijk opvangen. Die gaat echt niet naar de andere kant van de stad.”

Daan Sloos, fractievoorzitter van Leefbaar Leiden, uitte eerder deze week felle kritiek op de plannen van Jansen. Ook de nieuwe invulling die ze aan de VOPjes geeft, ziet hij niet zitten: “Mevrouw Jansen moet de Elsevier van een paar weken geleden maar eens lezen. Daar beklaagt de Amsterdamse burgemeester Cohen zich juist over al die projectjes waar maar geld in wordt gestopt.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×