Op de Garenmarkt komt een zeecontainer met toiletgelegenheid te staan waar alcoholverslaafden ongestoord kunnen drinken en hun roes kunnen uitslapen. Ook verslaafden die elders voor overlast zorgen, zullen door de politie naar de Garenmarkt worden gestuurd. Omwonenden zijn woedend. (archieffoto: Chris de Waard).

Omwonenden Garenmarkt richten burgerwacht op

Omwonenden van de Garenmarkt passen ervoor om zich voor het karretje van de gemeente te laten spannen en gaan niet in op de uitnodiging om een soort klankbordgroep op te richten die met de gemeente tussentijds de Verplaatsbare Ontmoetings Plek (VOP) voor alcoholisten zal evalueren. In plaats daarvan richten de bewoners een eigen burgerwacht op: Het BOP; Het Betrokkenen Oppas Platform.

Raamsteeg-bewoner Ruud Breedveld, één van de bezwaarmakers tegen de komst van de VOP is woedend op het college van B&W: “In een bewonersbrief van 26 mei heeft de gemeentebestuur aangegeven te wachten met het plaatsen van een VOP tot de bezwarenprocedure was afgehandeld. Uit een brief van 1 juli blijkt nu dat de VOP al veel eerder wordt geplaatst. Nu duidelijk blijkt dat B&W totaal onbetrouwbaar is in deze heb ik ook geen enkele behoefte om nog met u over deze VOP verder te communiceren,” zo schrijft hij in een e-mail aan burgemeester Lenferink.

Burgemeester Lenferink, belast met de openbare orde en veiligheid, vindt de VOP ook niet ideaal, maar ziet het 12 weken durende experiment als een goede manier om draagvlak in de stad te creëren voor een permanente opvangplaats elders in de stad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×