Burgemeester Lenferink opende vanmiddag het Culinair Festival op de Garenmarkt. Aansluitend nam hij het eerste exemplaar in ontvangst van de tweede editie van de Leidse eetgids "Leids Lekkers". (foto's: Chris de Waard).

Burgemeester Lenferink opent Culinair Festival

Donderdagmiddag opende burgemeester Lenferink het Culinair Festival op de Garenmarkt. De organisatie bleek aan Lenferink een goeie te hebben. “Ik ben dol op koken en op lekker eten, vroeger was ik zelfs het dikste jongentje van de gemeente. Deze lekkerbek is hier op zijn plek” aldus Lenferink in zijn uitgebreide openings-speech. Lenferink kondigde aan dat hij bleef eten en voegde even later inderdaad de daad bij het woord.

Na de officiële opening was het tijd voor Champagne en een optreden van het Leidse travestietrio The Alley Girls. Een uurtje later werd het voor veel bezoekers tijd om richting het Aalmarktgebied te gaan voor de Peurbakkentocht. Later op de avond stroomden de vele terrasjes op de Garenmarkt vol met bezoekers die meer dan de sfeer kwamen proeven. Het Culinair Festival duurt nog tot en met zondag.

Leiden Leiden Culinair


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×