Sluiting Eetcafé Merenwijk door rechter bekrachtigd

De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag heeft donderdag het verzoek tot schorsing van het besluit van de burgemeester om Eefcafé Merenwijk, voorheen Poco Loco, aan de Watermolen te sluiten, afgewezen. Dat betekent dat het horecabedrijf direct de deuren moet sluiten. Of de zaak in de toekomst weer open mag, hangt af van de exploitant. Deze moet volgens de gemeente ‘zodanige waarborgen geven ter voorkoming van overlast dat de burgemeester het verantwoord vindt het sluitingsbevel in te trekken’.

Begin mei besloot, toen nog, burgemeester Lemstra om Poco Loco te sluiten wegens voortdurende overlast van het horecabedrijf en het stelselmatig overtreden van vergunningvoorschriften. Het café is volgens de gemeente al sinds de opening in februari 2002 een bron van veel overlast. Daarom moest Pocoloco sinds juli vorig jaar ook al vroeger dicht.

Leiden pocoloco


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×