Bram Groeneweg (links) hier met toenmalig wethouder Tjeerd van Rij. (archieffoto: Bram Pater).

Leefbaar Leiden wil Bram Groenewegpad

Leefbaar Leiden wil dat het pad langs De Zijl, tussen het flatgebouw aan de scheepswerf (bijgenaamd De Snor) tot aan de achterkant van Zwembad De Zijl, het Bram Groenewegpad gaat heten. Het tot nu toe naamloze pad zou genoemd moeten worden naar de man die jarenlang secretaris was van Wijkcomité De Kooi. In die hoedanigheid heeft hij zich altijd intensief met het wel en wee van de wijk beziggehouden. Groeneweg overleed in januari 2000 op 56-jarige leeftijd.

Bram Groeneweg was vanaf het begin betrokken bij het wijkontwikkelingsplan Leiden Noord (WOP). Daan Sloos van Leefbaar Leiden over Groeneweg “Bram was geen makkelijke, hij vocht voor zijn zaakjes. Hij voerde veel overleg op het stadshuis met wethouder Pechthold en ook op het ministerie met de toenmalige minister van Boxtel van Grotestedenbeleid. Bram was bij iedere Kooibewoner bekend en zeker ook bij de Leidse politiek. Als Bram kwam inspreken bij commissievergaderingen dan liet hij van zich horen”.

Leefbaar Leiden hoopt dat bewoners van de Kooi die Bram gekend hebben en die ook vinden dat Bram het verdiend heeft om een pad naar zich vernoemd te krijgen, dat laten weten via de internetsite van Leefbaar Leiden: //www.leefbaarleiden.nl/ of even te bellen met fractievoorzitter Daan Sloos op nummer 06 22663539.

Leiden groenewegpad


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×