De illegale serre van De Grote Beer moet eind juli verdwenen zijn. Het café stapt naar de rechter om sloop te voorkomen. (foto: Chris de Waard).

Grote Beer strijdt voor behoud serre

Anderhalf jaar geleden bouwde Café de Grote Beer aan de Rembrandtstraat een overdekt terras in de vorm van een serre. Dat er geen bouwvergunning was verleend, nam men op de koop toe. Inmiddels heeft de gemeente Leiden het café opgedragen om de uitbouw uiterlijk eind juli te verwijderen. De Grote Beer is een actie onder de klanten begonnen.

Op een flip-over die in de serre is geplaatst, kunnen bezoekers en serre-sympathisanten hun handtekening plaatsen voor het behoud van de glazen overkapping. Hiermee hoopt de Grote Beer bij de rechter alsnog het gelijk te halen, nu de gemeente de illegale uitbreiding niet achteraf wil legaliseren.

Advertentie

Leiden serre


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×