Dikke rokers gezocht voor knoflookonderzoek

Het Leidse onderzoekscentrum voor medicijnen CDHR zoekt rokers met overgewicht voor een onderzoek naar de mogelijk gunstige effecten van knoflook op de gezondheid. De vrijwilligers moeten tussen de 40 en 75 jaar zijn, roken en een matig tot ernstig overgewicht hebben. Zij krijgen drie maanden lang knoflookpillen.

Het onderzoek maakt deel uit van het Europese project Knoflook en Gezondheid. Het moet informatie opleveren over de effecten van knoflook op cholesterol en het hart-en vaatstelsel. Ook wordt gekeken of er aanwijzingen zijn dat knoflook helpt bij het voorkomen van kanker.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×