Raketlancering voor kinderen in Space-Expo

Deze zomervakantie organiseert Space Expo in Noordwijk voor zijn jeugdige bezoekers een ludiek experiment. Om zelf te ervaren hoe moeilijk het is om een kostbare lading te beschermen bij de lancering, mogen kinderen tot en met 12 jaar met een waterraket een ei de lucht in schieten en laten landen zonder dat-ie breekt.

 

Het lanceren van een kwetsbare satelliet vol gevoelige instrumenten boven op een razende draagraket vraagt om specifieke maatregelen om het brute geweld te weerstaan. Deze zomer kunnen jeugdige bezoekers van Space Expo zelf ervaren hoe moeilijk of makkelijk het is om een kostbare lading te beschermen tegen de lanceerkrachten. Kinderen tot en met 12 jaar worden uitgenodigd een ei zo te verpakken dat deze de lancering met een waterraket en de landing kan doorstaan. Kinderen die erin slagen hun ei heel te houden, krijgen van Space Expo als beloning een aardige verrassing.

Tot en met zondag 31 augustus verzorgen deskundige rondleiders bovendien een aantal keren per dag gratis rondleidingen rond de RESOURS-capsule, een onbemand verkenningsruimtevaartuig dat in 1988 zijn eerste ruimtereis maakte. Ook wordt stil gestaan bij de bemande versie van deze capsule, de Wostok, waarmee de eerste mens naar de ruimte werd gelanceerd. In Space Expo staat een verklarend schaalmodel van deze capsule, inclusief slede met schietstoel.

De permanente ruimtevaarttentoonstelling Space Expo in Noordwijk is het officiële bezoekerscentrum van ESA/ESTEC. ESTEC (European Space Research & Technology Centre) is het technisch centrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA (European Space Agency) en beschikt over unieke installaties voor het testen van satellieten. Uitgebreide informatie over Space Expo staat op website //www.space-expo.nl/.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×