Triffiq stopt ermee

Het electronische parkeersysteem Triffiq verdwijnt ruim een half jaar na invoering alweer. Met het systeem konden automobilisten via een kastje in de auto hun parkeergeld betalen. Bij het parkeren werd het kastje aangezet, bij het wegrijden kan de automobilist het kastje weer uitschakelen, zodat er nooit teveel of te weinig werd betaald. Volgens Mobipower, de exploitant van het systeem, heeft project veel kennis en ervaring opgeleverd. De gemeente Leiden betreurt het besluit van Mobipower en zoekt naar een vervangend product om elektronisch betalen vanuit de auto mogelijk te maken.

In januari dit jaar startte de gemeente Leiden in samenwerking met het bedrijf Mobipower het project voor een proefperiode van zes maanden. Mobipower heeft na een evaluatie besloten om het project per 1 augustus 2003 stop te zetten. “De proefperiode heeft aangetoond dat het concept weliswaar succesvol is, maar dat de toepassingsmogelijkheden van het huidige systeem te beperkt zijn,” aldus Mobipower, dat die toepassingsmogelijkheden nu wil gaan verbeteren. Het bedrijf gaat zich nu toeleggen op een in de auto geïntegreerd systeem, dat meer mogelijkheden biedt.

In een brief meldt Mobipower het stopzetten van het parkeersysteem aan de gebruikers. Voor de gebruikers van Triffiq betekent dit dat ze het elektronische kastje dat de parkeerduur registreert weer in moeten leveren.

Leiden triffiq


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×