Een deel van Bonaire met op de achtergrond het onbewoonde eilandje Klein Bonaire. (foto: Chris de Waard).

Bonairedag in Leiden

Voor de dertiende keer wordt in september de “Dag van Bonaire” gevierd door en voor de hier wonende Bonaireanen en andere Antillianen. De Dag van Bonaire wordt dit keer in Leiden gehouden. In de Groenoordhallen zetten de Bonaireanen met veelkleurige Antilliaane manifestaties, Caribische muziek en Zuid-Amerikaanse salsa, diverse dj’s en muziekgroepen uit Bonaire de zaak op zijn kop.

Er is bij de viering van alles te doen. Zowel voor de jeugd, als voor de oudere gasten. Zo is er onder meer een optreden van de muziekgroep Old Star en zanger Win Coffie. Er zal veel aandacht besteed worden aan de jaren zeventig. Voor de jeugd zal de groep Champagne optreden.

Tijdens het officiële gedeelte houden de Gevolmachtigde ministers Maurice Adriaens (Nederlandse Antillen) en Ella Tromp-Yarazagaray (Aruba) en gezaghebber Richard Hart een toespraak. Die laatste zal daarvoor speciaal naar Nederland reizen.

Het feest wordt rechtstreeks uitgezonden door de televisie op Bonaire en door het radiostation Voz di Boneiru.

Leiden antillen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×