Nederlandse viering Bonairedag in Leiden

Vandaag wordt in Leiden de Dag van Bonaire gevierd. Het programma begint om 12.00 uur. Na de ontvangst van de eregasten, zal het volkslied ten gehore gebracht worden door M. Winklaar. Vervolgens zullen enkele genodigden het woord voeren. Dat zijn achtereenvolgens Efrain Cicilia, voorzitter van de Stichting Bon-Air, Richard Hart, gezaghebber van Bonaire, Maurice Adriaens, Gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen en eregast Ronnie Martina.

Overigens is het volgens de Antilliaanse krant Amigoe de vraag nog maar of de Bonaireaanse gezaghebber Richard Hart aanwezig zal zijn bij de viering in Nederland, want het Bestuurscollege heeft besloten dat er geen buitenlandse dienstreizen meer gemaakt mogen worden; althans niet door de gezaghebber, kennelijk vanwege het feit dat hij de benoeming van een vierde gedeputeerde voor Bonaire ter vernietiging heeft voorgedragen.

Het feestprogramma duurt van 14.00 tot 21.00 uur en start met het optreden van het mini-orkest ‘AMO’, gevolgd door de dansgroep Survive-girls en de ‘Fusio Dance Show’. Om half vier is er een komisch optreden van ‘Wiki Wachi’, gevolgd door het lezen van poëzie met Lucky Pop. Om 16.00 uur treedt ‘Rundan’ op en dat wordt om 17.00 uur gevolgd door een optreden van ranchera Mamita Thomas.

Om half zes treedt rapper D-Kaja op en vervolgens rechtstreeks vanuit Bonaire dj Juan Danger. Om 21.00 uur wordt de viering afgesloten.

Leiden antillen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×