Eén van de twee Orions die zijn gestationeerd op Hato Airport op Curaçao. (Foto: Chris de Waard).

Sluiting vliegkamp kost tientallen banen op Curaçao

Als vliegkamp Valkenburg inderdaad dichtgaat heeft dat niet alleen grote gevolgen voor deze regio. Ook op de Antillen komt een sluiting hard aan. Reddingsoperaties op zee zijn niet meer mogelijk en bij de marinebasis op Curaçao gaan 57 banen verloren bij bemanning en grondpersoneel. Dat melden lokale media op de Antillen. De Orions worden in het Caraïbisch gebied ook ingezet om drugsmokkelaars te onderscheppen.

De Orions worden regelmatig ingezet om vermiste vissers van Bonaire en Curaçao op te sporen. Hierdoor kon een aantal van hen worden gered. Op de Antillen wordt dan ook gevreesd dat afstoting van de Orions niet alleen banen, maar ook levens zal kosten.

Op 16 september, Prinsjesdag, maakt het kabinet de definitieve plannen bekend. Dan wordt duidelijk of Vliegkamp Valkenburg inderdaad al in 2004 moet sluiten. Op de site www.vliegkampopen.com kunnen mensen hun mening over de voorgenomen sluiting geven. De reacties zijn via de site na te lezen.

Geen categorie antillen Vliegkamp Valkenburg


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×