Pechtold definitief burgemeester van Wageningen

Op 1 oktober wordt D66-wethouder Alexander Pechtold ’s middags om vier uur geïnstalleerd als burgemeester van Wageningen. Nu zijn vertrek uit Leiden zeker is, komt zijn partij over enkele dagen met de naam van zijn opvolger naar buiten. Aanstaande maandag wordt deze aan de pers voorgesteld.

De Leidse D66-fractie kon kiezen uit 12 kandidaten, waaronder enkele vrouwen. De fractie heeft gisteren een definitieve keus bepaald uit de laatste twee overgebleven kandidaten. Het zou gaan om een man. Wie dat is wordt angstvallig geheim gehouden. Deze week worden wel de fractievoorzitters van de collegepartijen en het college zelf ingelicht. D66 wacht daarmee zo lang mogelijk, om de kans op uitlekken zo klein mogelijk te houden.

Maandagavond houdt de partij een ledenvergadering. Als de leden instemmen met de voordracht van de fractie, wordt aansluitend een persconferentie gehouden, waarin de naam wereldkundig wordt gemaakt.

Advertentie

Leiden wageningen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×