Burgemeester Pechtold in zijn nieuwe werkkamer op het stadhuis van Wageningen. (Foto's: Chris de Waard).

Pechtold geïnstalleerd als burgemeester van Wageningen

Woensdagmiddag is oud-wethouder Alexander Pechtold (D66) geïnstalleerd als burgemeester van Wageningen. Bij de installatie was naast het college van B&W en de gemeenteraad van Wageningen ook een flinke Leidse delegatie aanwezig. De oud-burgemeesters Goekoop en Lemstra woonden de plechtige gebeurtenis ook bij, evenals vice-premier Thom de Graaf en D66-fractievoorzitter Boris Dittrich.

Voordat Pechtold de Wageningse ambtsketen en de voorzittershamer overhandigd kreeg, spraken de fractievoorzitters van de Wageningse partijen hem toe. Allen hoopten en rekenden op een vruchtbare samenwerking die bij voorkeur ook na 2006 voortgezet kan worden. In dat jaar worden, volgens het plan van minister De Graaf, alle zittende burgemeesters ontslagen om plaats te maken voor een gekozen burgemeester. Pechtold liet eerder al weten voorstander te zijn van een gekozen burgemeester en is bereid om dan ‘vanaf de zeepkist’ campagne te gaan voeren.

De Stadspartij Wageningen heeft als enige partij geen zitting gehad in de vertrouwenscommissie die Pechtold uiteindelijk heeft voorgedragen als burgemeesterskandidaat. De partij heeft niets tegen de persoon Pechtold, maar is principieel tegen elke procedure die niet in alle openheid wordt gevoerd.

Leiden wageningen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×